Page sections
Slider image
Slider text

de markthal zorgt voor ontmoeting tussen schoolniveau’s

Slider image
Slider text

de markthal zorgt voor ontmoeting tussen schoolniveau’s

Slider image
Slider text

de markthal zorgt voor ontmoeting tussen schoolniveau’s

Text
HELMOND

BRandevoort college

LXarchitecten heeft in samenwerking met GAJ|VBW architecten een prijsvraagontwerp gerealiseerd voor het Brandevoort College, waarin een opvallend kenmerk is opgenomen: een multifunctionele markthal. Dit inspirerende ontwerp biedt niet alleen een levendige ontmoetingsplaats, maar ook praktische faciliteiten, waardoor het Brandevoort College een dynamische en veelzijdige leeromgeving wordt waar verschillende aspecten van onderwijs en gemeenschapsleven samenkomen.

Text
Het Brandevoort College: Een veelzijdige middelbare school in Helmond

Het Brandevoort College is een middelbare school gelegen in Helmond, die een breed scala aan onderwijsmogelijkheden biedt. Met verschillende programma’s streeft de school ernaar om een diverse leeromgeving te creëren waarin leerlingen van verschillende achtergronden en capaciteiten zichzelf kunnen ontwikkelen. Het Brandevoort College heeft als doel om hoogwaardig onderwijs te bieden en leerlingen voor te bereiden op een succesvolle toekomst. Met een team van toegewijde docenten en een inspirerende leeromgeving zet het Brandevoort College zich in om elke leerling te ondersteunen bij het bereiken van zijn of haar volledige potentieel.

Text
Hoe ziet het ontwerp eruit?

Het ontwerp van het nieuwe gedeelte van het Brandevoort College, genaamd de Marke, omvat het creëren van een gesloten bebouwingswand aan beide zijden van het bouwblok. Om een compact gebouw te realiseren, is het bouwblok niet volledig afgerond, maar is het geheel op een klein oppervlak tegen deze twee wanden geplaatst. Om dit te bereiken, werden de gymzalen opgetild en centraal in het middengebied geplaatst. Hierdoor ontstaat een overdekte markthal, waar de aula zich bevindt en direct verbonden is met de omliggende pauzeplekken. Door de gymzalen los te koppelen van de lesgebouwen, wordt voorkomen dat geluidsbelasting optreedt in de geluidsgevoelige ruimten, terwijl daglicht diep in het gebouw kan doordringen.

Bovendien biedt het vrijhouden van twee zijden van het bouwblok mogelijkheden voor toekomstige uitbreidingen. Daarnaast blijft er ruimte over door het optillen van de zaal, die met eenvoudige aanpassingen aan de aula kan worden toegevoegd.

Image
Text
BENIEUWD WAT WIJ VOOR JOU KUNNEN BETEKENEN

Samen met ons mooie plannen maken en kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen? Voor een goed gesprek richten wij ons graag naar je agenda. Neem contact op met Bas Knapen via bas.knapen@lxarchitecten.nl of 0492-524427.

Contact opnemen

Image