Page sections
Slider image
Slider text

alle mogelijke producten op een fraaie manier getoond

Slider image
Slider text

alle mogelijke producten op een fraaie manier getoond

Slider image
Slider text

alle mogelijke producten op een fraaie manier getoond

Text
Helmond

Dirks Klimmaterialen

Om met hun bedrijf te kunnen groeien, kozen de opdrachtgevers, de gebroeders Dirks, voor een zichtlocatie aan de Deurneseweg. Dirks Klimmaterialen bevindt zich tevens in de nabijheid van de N279, die leidt naar Den Bosch en Venlo. Hierdoor is het mogelijk om de locatie vanuit alle vier de windrichtingen te bereiken. Dirks Klimmaterialen, gevestigd in Helmond, is al meer dan 40 jaar actief in het ontwikkelen en produceren van aluminium ladders, trappen en klimmaterialen voor verschillende branches.

Text
Hoe ziet het ontwerpconcept eruit?

Het gebouw bestaat uit 700 m2 kantoorruimte en 3000 m2 bedrijfshal met werkplaatsen en opslag. Het meest opvallende element is het hoog oprijzende kantoorvolume op de hoek. Op de begane grond bevindt zich een showroom van 6,5 meter hoog waarin ladders op een staande manier aan klanten worden gepresenteerd. Het kantoor kan bovendien worden uitgebreid met een extra verdieping. Het lange gebouw maakt nu al een duidelijk stedenbouwkundig statement. De lange, basaltkleurige stenen gevel straalt de degelijkheid en betrouwbaarheid van het bedrijf uit en toont trots de naam van het bedrijf. De bedrijfshal waar opslag en productie plaatsvindt, is bekleed met aluminiumkleurige sandwichpanelen. De aluminium lamellen aan de voorgevel zijn een verwijzing naar de aluminium producten die het bedrijf op de markt brengt. 

Left column
Right column
Text
Nominatie Architectuurprijs 2007

Als onderdeel van haar kwaliteitsbeleid reikt de gemeente Helmond elke drie of vier jaar de Architectuurprijs Helmond uit. Deze prijs gaat naar de architect en opdrachtgever van een bouwproject dat uitmuntende architectonische kwaliteit biedt en in de voorafgaande periode in Helmond is gerealiseerd. Door de nominatie en prijstoekenning wil de gemeente Helmond niet alleen haar waardering uiten voor de behaalde kwaliteit, maar ook de betekenis van goede architectuur voor de stad benadrukken. Het ontwerp voor Dirks Klimmaterialen van LXarchitecten is in 2007 voor deze architectuurprijs genomineerd. 

Text
Uitbreiding pand Dirks Klimmaterialen

Dirks Klimmaterialen zal binnenkort het pand uitbreiden met een extra bedrijfshal van 1500 m2, wat betekent dat er meer ruimte beschikbaar zal zijn voor de opslag van producten. Dit zal ervoor zorgen dat klanten sneller geholpen zullen worden. Je vindt het pand van Dirks Klimmaterialen aan de Deurneseweg in Helmond. 

Text
BENIEUWD WAT WIJ VOOR JOU KUNNEN BETEKENEN?

Wil je samen met ons mooie plannen smeden en onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen? We kunnen een goed gesprek voeren op een moment dat voor jou het beste uitkomt. Laat ons daarom weten wanneer je beschikbaar bent. Neem contact op met Bas Knapen via bas.knapen@lxarchitecten.nl of 0492-524427.

Contact opnemen

Image