Page sections
Slider image
Slider text

het centrale plein geeft je altijd een vakantie-gevoel

Slider image
Slider text

het centrale plein geeft je altijd een vakantie-gevoel

Slider image
Slider text

het centrale plein geeft je altijd een vakantie-gevoel

Text
Mierlo

Hof van Bethanië

Het bestaande woonzorgcomplex Bethanië voldeed niet meer aan de huidige bouwtechnische en functionele eisen en aan de wensen van de bewoners en gebruikers. Daarom hebben woningbouwvereniging Compaen, zorginstelling Savant en de gemeente Mierlo het initiatief genomen om deze omgeving opnieuw in te richten en de bestaande bebouwing te slopen. LXarchitecten ontwierp het volledige nieuwbouwcomplex, waardoor er nu een geheel nieuw zorgcomplex staat passend bij de eisen van de huidige tijd.

Text
Alle zorg onder één dak in Hof van Bethanië

Hof van Bethanië is een woonzorgcentrum in Mierlo. Binnen Hof van Bethanië krijgen de zorgbehoevenden zorg op maat. Het zorgcentrum heeft alle zorg onder één dak zoals een huisartsencentrum, paramedisch centrum, apotheek, pedicure en een kapper. De ruime hal van de prachtige moderne woonlocatie is een oase van licht en kleur. Het gebouw ligt aan een groot groen en rustig plein.

Text
Hoe is Hof van Bethanië ingedeeld?

De locatie is verdeeld in twee delen: een strook met 66 aanleunwoningen en het zorgcentrum zelf. Het zorgcentrum is onderverdeeld in kleinere fragmenten die daarmee overeenkomen met de directe omgeving. In het zorgcentrum zijn 32 PG-plaatsen, 42 inleunwoningen en 5 TOP-kamers ondergebracht. Tevens is in het complex een medisch centrum ingericht met hierin een zorgloket, een huisartsenpost, een apotheek en een fysiotherapie.

Image
Image
Text
Plannen voor restauratie

Het zorgcentrum is niet volledig nieuw. Een aantal authentieke onderdelen zijn gerestaureerd en hergebruikt. Op deze manier blijft een stukje cultuur behouden. Denk hierbij aan het metselwerk, de kapconstructie, de kozijnen en ramen en de klok. Delen hiervan zijn hergebruikt, waardoor we nieuwbouw gecombineerd hebben met de authentieke onderdelen.

Text
Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Samen met ons mooie plannen maken en kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen? Voor een goed gesprek richten wij ons graag naar je agenda. Neem contact op met Bas Knapen via bas.knapen@lxarchitecten.nl of 0492-524427.

Contact opnemen

Image