Page sections
Slider image
Slider text

het gebouw is een live-showroom van ons werk

Slider image
Slider text

het gebouw is een live-showroom van ons werk

Slider image
Slider text

het gebouw is een live-showroom van ons werk

Text

Houthandel Raaymakers

Een tijd geleden stond LXarchitecten aan de wieg van een uniek ontwerp dat de fundering legde voor Houthandel Raaymakers in Helmond. Het Helmondse bedrijf heeft een rijke historie en hier heeft LXarchitecten aan mogen bijdragen met dit project.

Text

Een nieuwe fase voor Houthandel Raaymakers

Houthandel Raaymakers, doordrenkt van de fabricage van gevelonderdelen en jarenlange ervaring, was ooit gevestigd tegenover het oude kantoor van LXarchitecten. Opmerkelijk genoeg was dit oude kantoor ook het ouderlijk huis van de eigenaar van Raaymakers zelf. Naarmate de tijd voortschreed, verhuisde Raaymakers naar een nieuwe locatie. Het gebouw is een symbool van visie en vakmanschap waarbij de draagconstructie en materialen prominent in het oog springen. Samen vormen ze de kern van het gebouw.

 

Text

Hoe ziet het ontwerp eruit?

Om eenheid en samenhang te waarborgen voor de diverse bouwdelen die in drie fasen zouden worden verwezenlijkt, legde LXarchitecten eerst een masterplan neer. Dit plan schiep een veelzijdige en flexibele bouwstructuur, bestaande uit twee volumes met respectievelijk vier en zes geschakelde identieke boogvormige constructiecomponenten, elk in staat om een eigen travee te dragen. De gevel vertelde zijn eigen verhaal, opgetrokken uit een samenspel van open en gesloten prefab houten gevelpanelen die naadloos uitwisselbaar waren. De derde en laatste fase zag de totstandkoming van het hoofdkantoor, strategisch geplaatst nabij de ingang van het complex. Dit gebouw, afwijkend in vorm van de twee hallen, leende dezelfde architecturale taal van gevelelementen, waarmee de harmonie in ontwerp bewaard bleef. Uiteindelijk is alleen de eerste fase daadwerkelijk gerealiseerd.

Image
Text

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Samen met ons mooie plannen maken en kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen? Als je geïnteresseerd bent in een goed gesprek, nodigen we je uit om contact met Bas Knapen op te nemen via bas.knapen@lxarchitecten.nl of 0492-524427.

Contact opnemen

Image