Page sections
Slider image
Slider text

twee gebouwen vormen een twee-eenheid

Slider image
Slider text

twee gebouwen vormen een twee-eenheid

Slider image
Slider text

twee gebouwen vormen een twee-eenheid

Slider image
Slider text

twee gebouwen vormen een twee-eenheid

Text

Kantoorgebouw Europoint

Rond het millennium maakte LXarchitecten een masterplan aan de poort van Helmond, waarvan het Europoint Kantoorgebouw één van de eyecatchers is. Dit gebouw heeft na twintig jaar vanwege de robuuste en duurzame materiaalkeuze nog nagenoeg dezelfde uitstraling als bij oplevering.

Text

Markant herkenningspunt van Helmond

Nabij het centrum van Helmond prijkte het Europoint Kantoorgebouw als een uitnodigende poort, strategisch gelegen aan de oorspronkelijke uitvalswegen van Helmond. Diverse bedrijven vonden hier hun onderdak en dit wisselde meermaals door de jaren heen. De ontwikkeling van het project voltrok zich in twee fases, wat leidde tot de verwezenlijking van twee onderscheidende gebouwen. De achterzijde werd gecompleteerd door een tweede bedrijfsverzamelgebouw met zes afzonderlijke bedrijfshallen plus kantoren.

Text

Hoe ziet het ontwerp eruit?

Het gebouw langs de Europaweg is onderverdeeld in twee individuele kantoren, elk van een andere grootte, gescheiden door een gedeelde buitentrap. De plattegronden zijn dusdanig ontworpen, zodat er ruimte was voor kantoortuinen, individuele kantoren en combinaties hiervan. De gevels, getekend door grijze baksteen in diverse texturen en metselverbanden, evenals aluminium bekleding en stucwerk, geven het gebouw zijn unieke uitstraling. De voorzijde is verbonden door een opengewerkte granieten schijf, die als het ware het gezicht van het complex aan de Europaweg vormde.

Text

Erkenning voor het ontwerp

In het jaar 2000 werden beide gebouwen genomineerd voor de prestigieuze Architectuurprijs van Helmond. Het tweede Europoint-gebouw kreeg zelfs een eervolle vermelding.

 

 

 

Image
Text

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Laten we samen ontdekken hoe we elkaar van dienst kunnen zijn. Als je geïnteresseerd bent in een goed gesprek, nodigen we je uit om contact met Bas Knapen op te nemen via bas.knapen@lxarchitecten.nl of 0492-524427.

Contact opnemen

Image