Page sections
Slider image
Slider text

Een groene uitbreiding voor de Jan van Brabant

Slider image
Slider text

Een groene uitbreiding voor de Jan van Brabant

Slider image
Slider text

Een groene uitbreiding voor de Jan van Brabant

Text
HELMOND

UITBREIDING Jan van Brabant college

Het Jan van Brabant College is één van de drie middelbare scholen in Helmond. De school heeft een moderniseringsslag gemaakt met behulp van LXarchitecten. Het gebouw is nu open en uitnodigend naar de Deurneseweg. Ook zijn er duurzame toevoegingen gedaan zoals een groen-dak, zonnepanelen en verbeterde luchtbehandeling. Hiermee is het Jan van Brabant College klaar gemaakt voor de toekomst.

Text
Het Jan van Brabant College: een vooraanstaande onderwijsinstelling met toewijding aan ontwikkeling

Het Jan van Brabant College biedt een stimulerende omgeving waarin leerlingen worden aangemoedigd om hun volledige potentieel te bereiken. Met diverse lesprogramma's en ervaren docenten dagen ze studenten uit, inspireren ze hen en begeleiden ze hen naar succes. Door innovatieve lesmethoden en aandacht voor persoonlijke groei bereidt de school leerlingen voor op een succesvolle toekomst, zowel academisch als persoonlijk. Het Jan van Brabant College is een plek waar leren, ontdekken en groeien centraal staan. 

Text
Hoe ziet het ontwerp eruit?

Het Jan van Brabant College heeft een bijzondere transformatie ondergaan dankzij LXarchitecten. Met een visie op vernieuwing hebben zij een compleet nieuw concept ontwikkeld voor de school, met een focus op transparantie en uitnodiging. Het opvallende ontwerp opent zich naar de Deurneseweg, waardoor de school een gastvrij en toegankelijk karakter krijgt. Het complex, dat voorheen als gesloten werd ervaren, heeft nu een frisse uitstraling met veel natuurlijk licht en zichtbaarheid van buitenaf. Dit ontwerp weerspiegelt het verlangen van het Jan van Brabant College om een actieve rol te spelen in de gemeenschap en een welkomstomgeving te bieden voor zowel leerlingen als bezoekers. Het nieuwe concept zorgt voor een stimulerende en inspirerende plek waar leren en ontdekken samenkomen.

Left column
Right column
Text
Verduurzaming staat voorop

LXarchitecten heeft samen met het Jan van Brabant College een mooie stap gezet op het gebied van duurzaamheid. Het pand van de school is volledig verduurzaamd, waarbij innovatieve maatregelen zijn genomen om de impact op het milieu te verminderen. Een groen dak is geïnstalleerd, waardoor de isolatie wordt verbeterd en regenwater wordt opgevangen. Bovendien zijn er talrijke zonnepanelen geplaatst, die zonne-energie opwekken en de school van groene stroom voorzien. Om de luchtkwaliteit te optimaliseren, is er ook nieuwe luchtbehandeling geïmplementeerd. Deze duurzame initiatieven tonen het streven van het Jan van Brabant College om een voorbeeld te zijn op het gebied van milieubewustzijn en energie-efficiëntie.

Text
Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Samen met ons mooie plannen maken en kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen? Voor een goed gesprek richten wij ons graag naar je agenda. Neem contact op met Bas Knapen via bas.knapen@lxarchitecten.nl of 0492-524427.

Contact opnemen

Image