Page sections
Slider image
Slider text

Een venster op het landschap

Slider image
Slider text

Een venster op het landschap

Slider image
Slider text

Een venster op het landschap

Milheeze

Nieuwbouw schuurwoning

Left column

Veel particulieren worstelen met de woon-vraag die gekoppeld is aan een budget-vraag. Daarnaast weten particulieren vaak niet waar men moet starten.  

In deze opgaves helpen wij klanten op weg met een eerste kostenverkenning op basis van m3-bedragen. Hierin worden niet alleen de bouwkosten meegenomen maar ook kosten voor overige zaken, zoals grond- en verwervingskosten, aansluitkosten, leges, advieskosten en onvoorziene zaken

Right column

Het geeft opdrachtgevers een eerste indicatie van de haalbaarheid van hun woonwensen en zorgt voor een gezonde basis van de start van een prachtig traject.

Om het ontwerp te toetsen aan het budget laten wij het Voorontwerp met een aantal constructieve uitgangspunten ramen door een aannemer. Hierdoor ontstaat een go-nogo moment (en/of bijstelling) voor de verdere uitwerking en aanvraag van de Omgevingsvergunning.

Text
Ruimte-voor-ruimte kavels

Basis voor het ontwerp waren de uitgangspunten geformuleerd in het beeldkwaliteitsplan van de gemeente Gemert-Bakel, dat was opgesteld om richting te geven aan de uitwerking van deze ruimte-voor-ruimte kavels. Het BKP ging uit van de realisatie van schuurwoningen die vrij in het landschap waren geplaatst. De bandbreedte voor de uitwerking was behoorlijk breed.

LXarchitecten heeft er voor gekozen om zo dicht mogelijk bij de kernwaarden van het BKP te blijven. Daarnaast bood de ligging van het kavel aan de rand van het buitengebied een prachtige aanleiding om het gebouw vorm te geven als een venster op het landschap.

De toegepaste materialen hebben allemaal een natuurlijke uitstraling, zijn kleureigen en zorgen daarmee voor een landelijk aanblik. De toevoeging van een grote glazen entree over twee bouwlagen geeft het geheel een moderne touch.

Image
Text
Bijzonderheden

In het oorspronkelijke ontwerp zaten maar liefst drie openhaarden: één in de woonkamer, één in de slaapkamer en een buitenhaard. Om financiële redenen zijn twee haarden in de uitwerking gesneuveld. Daarvoor in de plaats is een geconditioneerde wijnkelder gerealiseerd, voorzien van een hardglazen deur.

De positie van de slaapkamer en woonkamer met zicht op het buitengebied maakt de beleving van deze woning uniek en bijzonder. De invulling van het interieur werd geheel door de opdrachtgever zelf verzorgd en is buitengewoon en sfeervol te noemen. Een mooi voorbeeld van hoe goed opdrachtgeverschap leidt tot een bijzonder ontwerp, waarbij 1+1=3 van toepassing is.

Text
Ruim 60 jaar ervaring

Samen met ons mooie plannen maken en kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen? Voor een goed gesprek richten wij ons graag naar je agenda. Neem contact op met Bas Knapen via bas.knapen@lxarchitecten.nl of 0492-524427.

Contact opnemen

Image