Main image
Page sections
Text

Elk gebouw heeft
zijn eigen identiteit

Een gebouw is nooit zomaar een gebouw. Bij elk project wordt er gezocht naar de essentie. We willen deze zicht- en tastbaar maken. vorm vinden in plaats van vorm geven. Een eenheid creëren door eigenschappen, zoals omgeving, historie, functie, bewoners en bezoekers, te verbinden. Je moet de sfeer van een gebouw kunnen proeven zodat het karakter gaat leven.

Text
De combinatie van de juiste variabelen (X)

De locatie, expressie en functie van een gebouw zijn bij elk project verschillend en hebben afzonderlijk ook weer meerdere eigenschappen. Wij beginnen met het zoeken naar deze variabelen (X). Het is onze missie om deze te combineren tot één geheel, een uniek gebouw dat past bij onze opdrachtgevers. De X is essentieel en vormt de basis van het ontwerp.

Vormvinden met de LEF-methode

Left column

Een gebouw ontwerpen is als een puzzel leggen waarvan de stukjes nog niet bekend zijn. Alle zijn variabelen. En alle zijn belangrijk. De LEF-methode van LXARCHITECTEN helpt stap voor stap de vorm te vinden die jij voor ogen hebt. Met doorvragen brengen we het DNA van jouw gebouw in beeld. Alle variabelen worden ingevuld.


LEF staat voor Locatie, Expressie en Functie. Deze methode bundelt drie basiselementen om gebouwen te ontwerpen: de drie-eenheid van de architectuur, het DNA van onze werkwijze.

Right column

De LEF-methode brengt ontwerpen in beweging. Alle stukjes van de puzzel krijgen vorm en vallen op hun plaats. Het resultaat? Maatwerk!


LEF is niet alleen een methode. Het is ook een mentaliteit. Architecten met LEF voor opdrachtgevers met lef. LXARCHITECTEN.

Hoeveel lef heb jij?

Text
Locatie

Om vorm te vinden verdiepen we ons in de locatie van jouw gebouw. Hoe ziet de omgeving eruit? Welke historie draagt deze plek in zich mee? Waar gaat de zon op?

Expressie

Architectuur is een expressie van emoties en persoonlijke voorkeuren. Wat wil je uitstralen en hoe wil je overkomen? Jouw gebouw is communicatie pur sang.

Functie

Jouw gebouw dient een doel en kost geld, of het nu een bedrijfspand is of woning. Hoe ga je het gebruiken? Welke activiteiten oefen je uit? Wat is je budget?

Image