Page sections
Slider image
Slider text

het paviljoen doet recht aan de ingezette vernieuwing

Slider image
Slider text

het paviljoen doet recht aan de ingezette vernieuwing

Text
Helmond

SPEELTUIN helmond west

Het gebouw vervangt het oude paviljoen en maakt de Speeltuin weer volledig bij de tijd en onderdeel van een totale wijkrenovatie. De speeltuin ligt naast de nieuwe tunnelverbinding tussen Helmond-West en Mierlo-Hout.

In het ontwerp is gespeeld met natuurlijke materialen en vormen. Het bestaat uit drie hoofdvolumes (keuken/voorraad, vergaderruimten en sanitairblok) die gezamenlijk de centrale bijeenkomstruimte omsluiten. Deze ruimte is volledig beglaasd uitgevoerd om het contact met de speeltuin zo maximaal mogelijk te maken. Boven het hele gebouw 'zweeft' een stalen dak dat tevens de luifel is voor het terrasdeel.

De drie genoemde hoofdvolumes zijn in drie verschillende materialen uitgevoerd, te weten hout, steen en (de suggestie van) begroeiing. Hierdoor krijgt het paviljoen een natuurlijke uitstraling en doet het recht aan de nieuwe thematiek van de speeltuin 'het natuurlijk spelen'.