Page sections
Slider image
Slider text

het paviljoen doet recht aan de ingezette vernieuwing

Slider image
Slider text

het paviljoen doet recht aan de ingezette vernieuwing

Slider image
Slider text

het paviljoen doet recht aan de ingezette vernieuwing

Text
Helmond

Speeltuin Helmond West

Speeltuin Helmond West is een vernieuwde speeltuin gelegen in de gelijknamige wijk in Helmond. Het gebouw vervangt het oude paviljoen en maakt de speeltuin weer volledig bij de tijd en onderdeel van een totale wijkrenovatie. Met de vernieuwing van de speeltuin is er ook een nieuwe tunnelverbinding tussen Helmond-West en Mierlo-Hout gerealiseerd. Deze speeltuin is daarom niet alleen een leuke plek voor kinderen om te spelen, maar ook een centrale ontmoetingsplaats in de wijk.

Text
Gebruik paviljoen

Op het terrein van de speeltuin bevindt zich een paviljoen waar diverse dranken, snoep en ijs verkrijgbaar zijn, en waar je ook snacks kunt bestellen. Het paviljoen heeft echter niet alleen deze functie. Zo wordt het bijvoorbeeld na afloop van de beweegtuin gebruikt als ontmoetingsplek voor deelnemers die er een kopje koffie kunnen drinken. Op maandagavonden wordt er door wijkbewoners gekaart en het IVN heeft de vergaderruimte als trefpunt en gebruikt deze voor het organiseren van lezingen en workshops, ook voor kinderen.

Text

 

Hoe ziet het ontwerpconcept eruit?

Het ontwerp van het paviljoen heeft gespeeld met natuurlijke materialen en vormen. Het bestaat uit een gemetselde ‘rug’ waarin een keuken/voorraadruimte, vergaderruimten en een sanitairblok zijn opgenomen. Om het contact met de speeltuin zo maximaal mogelijk te maken, is de ontmoetingsruimte volledig in glas uitgevoerd. Boven deze ruimte 'zweeft' een stalen dak dat tevens als luifel dient voor het terrasgedeelte.

De stenen ‘rug is uitgevoerd in een terracotta-kleurige steen en een groendak waardoor het paviljoen een natuurlijke uitstraling krijgt die recht doet aan de nieuwe thematiek van de speeltuin: 'het natuurlijk spelen'.

Left column
Right column
Text

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wil je samen met ons mooie plannen smeden en onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen? We kunnen een goed gesprek voeren op een moment dat voor jou het beste uitkomt. Laat ons daarom weten wanneer je beschikbaar bent. Neem contact op met Bas Knapen via bas.knapen@lxarchitecten.nl of 0492-524427.

Contact opnemen

Image