Page sections
Slider image
Slider text

compacte zorgappartementen naast het verzorgingshuis

Text
Bergen op Zoom

Zorgappartementen

ROND 2015 ONTWIKKELDE LXARCHITECTEN ZIJN BLIK OP DE TOEKOMST VAN ZORGWONEN IN BERGEN OP ZOOM. DE CONTOUREN VAN EEN INNOVATIEF PROJECT BEGONNEN VORM TE KRIJGEN, DAT ZORG EN ZELFSTANDIG WONEN OP EEN VERNUFTIGE MANIER MET ELKAAR WIST TE VERWEVEN. LEES MEER OVER DIT INTERESSANTE ONTWERP.

Text

Een project voor de zorg

Langs de kronkelende paden van het bestaande woonzorgcentrum Stuijvenburgh ontvouwde zich een project, waar zorgpartij Tante Louise Vivensis een nauwe rol in speelde. Het concept werd bedacht in samenwerking met Focus Invest uit Eindhoven. Het resultaat was een complex van zorgappartementen, subtiel verweven met het bestaande woonzorgcentrum, met een mogelijkheid tot latere realisatie van een directe fysieke verbinding. Zelfstandig wonen ging hand in hand ging met het geruststellende gevoel van nabije zorg. Hier ontstond een omgeving waar zorgbehoevenden een persoonlijk thuis vonden, terwijl ze tegelijkertijd de aanwezigheid van zorg ervaarden.

Text

Hoe ziet het ontwerp eruit?

In de schetsen van het ontwerp werd eenvoud omarmd, waarbij gelijksoortige appartementen aan weerszijden van het gebouw een evenwichtige structuur vormden die rust en continuïteit uitstraalde. De bergingen werden ondergronds geplaatst om het bruikbare oppervlak te maximaliseren, wat resulteerde in een naadloze overgang tussen ruimte en functionaliteit. Het ontwerpconcept stond centraal in het creëren van een comfortabele en efficiënte leefomgeving.

Image
Text

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Samen met ons mooie plannen maken en kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen? Als je geïnteresseerd bent in een goed gesprek, nodigen we je uit om contact met Bas Knapen op te nemen via bas.knapen@lxarchitecten.nl of 0492-524427.

Contact opnemen

Image